Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Pályázati kommunikáció A MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIKUS EGYHÁZ ÜLLŐI ÚTI KÖZPONTJÁNAK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

A MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIKUS EGYHÁZ ÜLLŐI ÚTI KÖZPONTJÁNAK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

A Magyarországi Evangélikus Egyház több mint 190 millió forintot nyert Üllői úti központjának felújítására az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretein belül. A támogatás lehetővé teszi az Üllői úti központ épületének utólagos külső hőszigetelését, külső nyílászáróinak cseréjét, fűtési és HMV rendszerének korszerűsítését, világításkorszerűsítését, valamint napkollektoros és napelemes rendszerek telepítését.

          

A Magyarországi evangélikus egyház üllői úti központjának energetikai korszerűsítése

 

Az épület energetikai tényezői már nem megfelelőek, fűtés- és használati melegvíz-rendszere nem tesz eleget a kor elvárásainak, nyílászárói és fényforrásai mára elavulttá váltak. A beruházásnak köszönhetően a kedvezőtlen hő-technikai adottságokkal, korszerűtlen elektromos hálózattal, és magas alap energiahordozó fogyasztással rendelkező épület komplex energetikai fejlesztése valósul meg, megújuló energiaforrások hasznosításával kombinálva.

A most kezdődő projekt keretein belül napelemes rendszert építenek ki, a fűtés- és használati melegvíz-rendszert pedig teljesen felújítják, napkollektorokkal segítve a működését. Sor kerül a falak utólagos szigetelésére, valamint a nyílászárók cseréjére is. A régi világítótesteket új, energiatakarékos darabokra cserélik. A projekt elsődleges célcsoportja a Magyarországi Evangélikus Egyház Üllői úti központjának minden dolgozója.  A projekt környezeti hatásterülete azonban nemcsak az érintett ingatlanra terjed ki, hanem az elérni kívánt indikátorértékekkel közvetve az egész ország energiaellátásának biztonságát és versenyképességét javítja, a környezeti állapot megőrzését érdemben szolgálja.

 

 

 

További információ kérhető:

Magyarországi Evangélikus Egyház

1085 Budapest Üllői út 24.

gyorgy.kramer@lutheran.hu

http://www.evangelikus.hu/

Fájlok
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek