Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal EGYH-EOR és EGYH-KCP pályázatok

EGYH-EOR és EGYH-KCP pályázatok

Kedves Testvérek,

 mint arról a lelkészi listára már írtam, megjelent a mindne évben várt egyházi épített örökség fejlesztését (EOR) és a közösségi célú programokat (KCP) támogató pályázat.

 Az épített örökségen elsősorban egyházi műemlék épületek megőrzését kívánják támogatni, de van lehetőség más, fontos, akár új építési projekt benyújtására is. A támogatási összeg 1 és 15 millió forint között lehet. Szükséges az egyházkerületi ajánlás.

A közösségi célú programok támogatásánál, programokra, illetve a programoknak helyet adó épületek fejlesztésére is lehet pályázni. A támogatási összeg kettőszázezer és 5 millió forint között lehet. Nem szükséges az egyházkerületi ajánlás, de a bírálatnál előnyt jelent.

A támogató fenntartja a jogot, hogy az igényeltnél alacsonyabb mértékben állapítsa meg a támogatást.

2018 november 30 a beadási határidő. Egy pályázó a két kiírásra egy-egy pályázatot nyújthat be.

Az eddigi években kerületenként 3 projekt kapott az EOR pályázathoz támogatást, püspökeink döntése alapján az idei évben is így fognak eljárni. A KCP programhoz nem kerül ajánlás kiadásra, így valamennyi gyülekezetünk, intézményünk egyenlő eséllyel tud indulni.

 A mellékeltben található adatlap beküldésére kérjük a gyülekezeteket, intézményeket, ami alapján a kerületi elnökségek határozni tudnak az ajánlások kiadásáról. Az adatlapot kérem 2018 november 16. 14.00 óráig küldjék el az andras.kiszely@lutheran.hu e-mail címre.

Fontos további információ, hogy az Országos Presbitérium 62/1/2018 (V.9.) határozata érelmében a MEE által megvalósított, illetve a MEE által támogatott (önrész, előkészítési és előfinanszírozási támogatással) pályázati projektek előkészítésének és megvalósításának kizárólagos lebonyolítója az Evangélikus Fejlesztési Iroda. Kérem amennyiben a megvalósításhoz valamely MEE pénzbeni támogatás igénybevételét tervezik, vagy a pályázat összeállításához központi szakértői segítséget szeretnének igénybe venni haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot Benyó Balázs intézményvezető úrral. E-mail címe: bbenyo@lutheran.hu  

Fájlok
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek